lapacho
Potravinářství
[Lapačo], též čaj Inků – nápoj z vnitřní kůry jihoamerického stromu lapacho (Tecome Lapacho). Využívají se zejména odrůdy Lapacho Colorado a Lapacho Morado. Obsahuje např. katechiny, saponiny, bioflavanoidy, chinony. Má pozitivní účinky na imunitní systém, používá se proti infekcím, bronchitidě, astmatu, žaludečním problémům i při léčbě a prevenci rakoviny. Odstraňuje z těla těžké kovy, likviduje plísně a bakterie, zlepšuje prokrvování, zamezuje vzniku otoků, odstraňuje usazeniny v krevním oběhu, tlumí bolest, normalizuje metabolismus cukrů, léčí vyrážky atd. Pro své účinky bývá někdy označován jako poklad Inků.
Vytvořeno:
19. 8. 2006
Aktualizováno:
7. 10. 2008
Autor: mim
Odkazující hesla: čajovna.