nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Madonna
 *16.8.1958 (Bay City, Michigan), plným jménem Madonna Luise Veronica Ciccone, americká popová...

Divokej Bill
 Česká hudební skupina založená v roce 1997 nejprve ve čtyřčlenné sestavě. Během dvou let...

Campbell
 Martin, *24.10.1940 (Nový Zéland), americký filmový a televizní režisér, kameraman a ...

Sláma
 Bohdan, *29.5.1967 (Opava, Česká republika), český filmový režisér a scenárista. Původně...

Lucas
 George, *14.5.1944 (Modesto, Kalifornie, USA), americký filmový režisér, producent a podnikatel...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.