nastavit jako výchozí stránku
   
   kultura

Brejchová
 Jana, *20.1.1940 (Praha, Československo, tehdejší protektorát Čechy a Morava), významná česká...

Clarke
 Susanna Mary, *1.11.1959 (Nottingham), britská spisovatelka. Narodila se v rodině...

Zeman
 Karel, *3.11.1910 (Ostroměř u Nové Paky) – †5.4.1989 (Praha), český filmový režisér...

Liška
 Pavel, *29.1.1972 (Liberec, Česká republika), český divadelní, filmový a televizní herec. Je...

A* Teens
 Švédská vokální skupina založená roku 1998 pod názvem ABBA-Teens. Tvoří ji Sara Helena Lumholdt (*25...


bujabéza
Bouillabaise – [francouzština], francouzská rybí polévka z Provence; je připravena z mořských ryb, alespoň pěti druhů (doporučené ryby: rascasse-ropušnice, dorada-pražma, loup-mořský ďas, saint-piere, rouget-červenáče), z korýšů a z koření by nemělo chybět: cibule, česnek, pepř, šafrán, tymián, bobkový list, šalvěj, fenykl a pomerančová kůra. Podává se s opečeným chlebem.


 
Vytvořeno: 14.3.2000
Aktualizováno: 7.9.2005
Autor:





Texty encyklopedických hesel mohou obsahovat slova nebo slovní spojení, která mohou
být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.

© 1999 - 2018, OPTIMUS s.r.o.